Forfatterne der camperer hos os

Sue og Per Lux elsker at få gæster på campingpladsen. De andre campister er lige så forskellige som deres materiale, men tilfælles har de, at de alle er lige seriøse og dygtige i den skriftlige kunstform.

Alle vores lækre bøger kan læses via forskellige platforme: Mofibo, Storytel, Bookmate, de kan selvfølgelig skaffes som fysiske bøger til reolen eller som E-bog til den digitale reol, eller også kan de hentes via biblioteket, fysisk såvel som digitale.

Kort sagt, er det ikke til at slippe for Superlux og vores bøger.

”Altså vi kan jo lide alle salgs fortællinger, bare de er super duper. Bare se hvad vores campister har udgivet hos os!”

– Sue Lux

”Jaah, joh, vi har jo ikke rigtig noget tag på digte eller faglitteratur, men man kan da komme med en salgstale.”

– Per Lux

Jes Barkler

Tusindvis af mennesker går på Gådemagerens gade hver dag uden at opdage tegnene.  Da Emma flytter til Svendborg, køber hun tilfældigvis et gammelt hæfte i byens antikvariat. Hæftet er fuld af gåder, og da hun løser den første, går det op for hende, at hun står med en skattejagt mellem hænderne. 

Langsomt begynder hun at tro på, at hun kan finde en ægte skat, så hun kan rejse langt væk fra skolens mobning og den fraværende far. Men rygtet løber stærkt i provinsbyen og snart er andre ude efter skatten.  

Jagten bringer hende rundt på Sydfyn og hundrede år tilbage i historien, men hvem er gådemageren bag den mystiske skattejagt? Findes skatten virkelig? Og hvor langt vil andre gå for at få fat i skatten?

Stine Dreyer

”Når I hydipytipøjer, er der adgang forbudt for mig. Røgen, der stiger op, er sort og sådan fed. I får masker på. Den ene griner, den anden græder. Jeg skal gøre mig usynlig, for monstret kom-mer snart. De andre store børn i vuggestuen snakker om monstret under sengen. Jeg har aldrig været bange for det. Min frygt er lige her. Et sted i luften imellem jer to, i den sorte røg og på bunden af de grønne flasker.”

Stines opvækst er præget af forældrenes misbrug og forsømmelse. Hun lever i en evig frygt for farens voldelige udbrud. Den kon-stante trussel får hende til at flygte ind i bøgernes verden og til at fantasere om farens død.

På en rejse til Indonesien møder Stine dykkerinstruktøren Andy. For første gang nogensinde, føler hun sig tryg i et andet menneskes selskab, men … hun kan bare ikke blive hos Andy. Selvom hun er splittet, så er ønsket om at slå faren ihjel blevet mere virkeligt. Men tør hun? Og vil sårene hele, hvis hun gør? Bliver hun nogensinde genforenet med Andy, eller er hun for evigt fanget i den sociale arv?

Stephan Garmark, David Garmark & Morten Remar

“Døden på havet” er første bind i miniserien om drabsefterforsker Dirk Hoffmeyer og hans korpulente kollega Jørgen Olsen fra Nordjyllands Politi. De to forsøger at opklare et mystisk dødsfald til havs.

Den kvindelige fisker Conny dør tilsyneladende ved en ulykke på togt med trawleren BIRTHE, men der er, ting der ikke stemmer ved undersøgelsen, og det får alarmklokkerne til at ringe hos den erfarne drabsefterforsker Dirk Hoffmeyer.

“Døden på havet” var oprindeligt en lille krimigave til de tre forfatteres læsere, som forfatterne lavede i et nyt samarbejde, der foregik på Facebook i april 2020 i forbindelse med Coronakrisen, men nu bliver første bind udgivet, i det der skal være en serie på seks (u)hyggelige lommekrimier. 

Tommy Jaud

På det seneste er flere og flere ting gået skævt for Simon. For det meste vil han ellers gerne gøre det hele så godt – men så går alt alligevel fuldstændig skævt.

Drømmepigen står f.eks. foran hans saunadør på det helt forkerte tidspunkt, hans polske rengøringshjælp vil sætte ham op med en veninde og hans chef bliver på et tidspunkt nødt til at fyre ham.

Bliver Simon, godt hjulpet af Dale Carnegie, torskefileter og gode venner alligevel til en kaospilot, man kan holde ud at være i nærheden af?

Efter fyringen fra TDC er Simon Peters kommet på bistandshjælp, og så er det ikke helt let at begå sig, når man også har en vennekreds, som virker til at have fået helt andre prioriteter, end man selv har.

Simon tilbringer nu det meste af sin tid med at skrive produktklager til diverse firmaer, og han synes selv, at han hver eneste dag forbedrer verden en lille smule.

En iransk vandpiberygende netcaféejer, en snakkesalig pige fra kundeservicen hos Procter & Gamble, en hysterisk og belastende ny overbo samt en temmelig aparte forretningsidé er bare nogle af ingredienserne i denne selvstændige fortsættelse til den anmelderroste ”Kraftidiot”.

Romanen handler om den 37-årige Peter “Pelle” Grøndal, som er godt træt af det hele – hans kæreste vil gerne have et barn, hans forældre ser gerne, at han bygger et hus og vennerne vil til Mallorca for 10. gang. Pelle længes efter et andet og friere liv, og han udtænker derfor en snedig flugt så han kan slippe for alle forpligtelser og omverdenens krav og forventninger, så han endelig kan komme i gang med at leve sit rigtige liv – i et eksotisk klima, med byture og lækre fotomodeller.

Det lykkes at komme i gang med et nyt liv, langt fra hjembyen Herlev og dens kiksede og klaustrofobiske provins-stemning. Men er livet på et solbeskinnet kontinent nu så meget bedre end det trygge liv, han forlod hjemme i Herlev?

“Restferie” er en både sjov og alvorlig roman – om at lære at sætte pris på de ting, man har, om at blive voksen og om, at græsset ikke altid er grønnere på den anden side. Og det hele er naturligvis garneret med Tommy Jauds sædvanlige opfindsomme og skøre gags – der er desuden en del kærlige referencer til diverse kendisser, politikere samt livsstil anno 2015/16!

Carl Holst, Bill Cosby, Løkke, Søren Pind, Nikita Klæstrup, Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg og John “Faxe” er blot nogle af de kendisser, som får et kærligt rap med satirepisken i denne humoristiske roman.

Claus Lohman

Da to dykkere dør under mystiske omstændigheder i New York, befinder virolog Martin Henderson sig pludselig i et kapløb mod tiden. Alt peger i retningen af en 100 år gammel dræbersygdom. Men hvor stammer udbruddet fra? Og kan han nå at udvinde en vaccine?   

Efter et mislykket kidnapningsforsøg møder han den arkæologistuderende freelancejournalist Emma Fitzgerald, der besidder vigtige informationer i opklaringsarbejdet.

Sammen bevæger de sig tættere på sandheden. Men det viser sig hurtigt at intet er som det ser ud. Hvem kan de stole på? Og har Martins fortid noget med hændelserne at gøre?

“Under overfladen” er første del i en serie om virologen Martin Henderson og den arkæologistuderende freelancejournalist Emma Fitzgerald.        

I New York hasteindlægges et dykkerpar med symptomer på en 400 år gammel, aggressiv form for lungepest.  Virologen Martin Henderson må i kapløb med tiden udvinde antibiotika nok til byens befolkning, så et frygtet pandemisk udbrud kan bremses. Han allierer sig med arkæologen og freelancejournalisten Emma Fitzgerald, og de tilknyttes det globale vragdykkerkonsortium, CATCH.

Da selskabet under et dyk lokaliserer en sunken 3-mastet fuldrigger, bliver det startskuddet til en lavine af bedrag og fortielser, der fører Martin og Emma fra museer og skjulte gravkamre over i dødsensfarlig alvor. 200 år forinden ankommer den 11-årige engelske guvernørdatter Anne Tanner til Englands første straffekoloni i Australien, og under et fangeoprør dræbes hendes forældre. Hun reddes af en aboriginer og føres til Det Hellige Land. Men hvad har Annes liv at gøre med CATCH og et nutidigt mord på en ung mor i Central Park? Og hvordan kan oldgamle hulemalerier i USA have tilknytning til den anden side af Jorden?

Krimien “Ukend land” er anden fritstående del serien om virologen Martin Henderson og arkæologen og freelancejournalisten Emma Fitzgerald, hvor “Under overfladen” er første del.

Alexander MacKenzie

Hugo Bjørn er ikke som andre bjørne, han har nemlig brug for at hvile sig rigtig meget. Heldigvis har han fantastiske drømme, så det gør ikke så meget.

Sabrina Mose

”Han stirrer ind i sine egne sorte øjne. Dragende og dybe. I deres mørke ser han sig selv, og alle de ofre, han har trukket med sig ned. Rimelige ofre. Udvalgte ofre. Ikke af et ondt hjerte, men fordi det er sådan. Det er nu engang naturens gang, og den må alle bukke under for – selv ham.”

Åmanden og Mosekonen er begge ældgamle væsner, men nu er deres hjem og liv i fare.Den stigende forurening betyder, at naturens balance er forskubbet, og det eneste, der kan rette op på den, er ofre. Menneskeofre.Men der er også andre trusler. Trusler, som kommer indefra. For hvad sker der, når Åmanden handler mod sin natur? Og hvorfor bekæmper Mosekonen sin egen eksistens? Fælles for dem begge er, at de skal træffe en beslutning, der strækker sig udover både liv og død.  

”Åmanden og Mosekonen” er to uafhængige historier, der tilsammen udgør første bind i serien ”Myternes stemme”.

A. R. R. Møller

Vil Vikingernes by gå under? Ult er klar til kamp. Han er på en opgave med sin far. De skal beskytte deres by. Det er et farligt land.

Der er monstre overalt, men ét monster kan de ikke klare. Et ondt monster af røg og ild. Kun frost-magi kan dræbe det. Men det er kun de uddøde drager, der kan frost-magi.

Heldigvis møder Ult Emma. Hun kan tale dragernes sprog. Sammen prøver de at finde frost-magien før monstrene angriber.

Vil de redde vikingernes by, inden det er for sent? 

Katja Ranvits

En lun sommernat finder pædagogen Cecilie Knudsen en hårdt såret kvinde i skoven tæt ved Solvang Behandlingscenter. Den ukendte kvinde bærer en dagbog, hvis grusomme beretninger viser sig at have tråde til en af Danmarkshistoriens værste kidnapningssager. 

Dagbogen rækker sine lange, mørke fangarme ud efter alt omkring sig. Og byder ondskaben indenfor i Cecilies liv. 

Pludselig ånder fortiden Cecilie tungt i nakken. En fortid hun har kæmpet for at undslippe.

“Stille Skrig” er en historie om, hvad der sker, når mennesket står over for en virkelighed, der udfordrer de rammer og normer, man lever efter.  

J.W. Riel

Jeg ved ikke særligt meget om kærlighed. Jeg ved heller ikke særligt meget om følelser. Jeg ved bare, at når jeg står midt i en forelskelse, så gør jeg skøre ting.  

Jeg glemmer at spise, jeg hopper og danser i forvirrende ryk af lykkefølelser, og fire sekunder efter ligger jeg under mit bord og græder af nervøsitet og usikkerhed. Jeg kan ikke tænke på andet, da alt andet faktisk føles ligegyldigt og spild af tid. 

Der er kun den her person. En fantastisk person, og det er ligesom at være i en film, uanset om det går godt eller galt.       

Når det kommer til stykket, har jeg det også sådan, når jeg skriver. Der er så mange skiftende følelser, og hvor der skulle stå en tallerken med aftensmad, er der tit bare et improviseret glas med saltstænger.       

Mange saltstænger er konsumeret under denne tilblivelse. Mange rutsjebaneture af følelser er opstået, både med henblik på skriveprocessen, men også i privaten.       

Dette er noveller om kærlighed, skrevet af en forelsket mand. En, der både er forelsket i at skrive, men så sandelig også er blevet godt ramt af Amors giftige pil i det virkelige liv. God fornøjelse.   

J.W. Riel

Thomas Stordal

Marc går i 8.klasse og er kommet i dårligt selskab blandt ældre drenge. Han skal stjæle cigaretter til dem og begå indbrud på skolen.

Melanie, Marcs lillesøster, prøver at hjælpe sin storebror. Under en flugt fra de store drenge gemmer de sig i en affaldscontainer.

Pludselig befinder de sig i en anden verden og de kan ikke komme tilbage.

Jakob Koch Sørensen

Du kender det fra dig selv. Du er ude for at fiske på søen og fanger ikke noget, fordi et søuhyre har ædt alle fiskene.

Eller… fortælleren i En lystfiskerhistorie kender det i hvert fald ikke. Hun og hendes mand hører om søuhyret fra en særling, de møder ude på søen, og bliver enige om, at han må være bindegal. Senere forsvinder særlingen sporløst, og en tom båd samt et afrevet ben dukker op i den ellers idylliske Skanderborg sø. Folk begynder at spørge sig selv, om den skøre mand måske havde ret.

Er det virkelig et søuhyre, der står bag, eller findes der en mere logisk forklaring?

Tom er en gammel lystfisker, som er stoppet med at fiske på søen efter en ulykke, der nær har kostet ham livet. Alligevel afviser han at sælge sin båd. Hans altoverskyggende drøm er at komme på vandet og fiske igen. Spørgsmålet er bare, om alt er til salg, hvis prisen bare er høj nok?

Da han opsøges af en mystisk mand, som ønsker at købe båden, bliver han konfronteret med netop det spørgsmål, og snart viser det sig, at frygten for at drukne måske er hans mindste problem …

Tommy Thorsteinsson

“Ensom Ulv” er første bog i Tommy Thorsteinssons storslåede krimiserie om Anna Blaafalk, efterforskeren der vil gøre alt for at løse sagen. Sagen begynder, da en kvinde findes myrdet.

Under en Rihanna koncert findes et skrækindjagende lig, med en krop der næsten er forkullet. Den døde kvinde er kun iført englevinger. Samtidig med at Blaafalk må lede efterforskningen for at finde den brutale morder, ankommer en eftersøgt terrorist til København.

Hvilken forbindelse har alle de her voldsomme skæbner med hinanden?

“Ensom Ulv” er Tommy Thorsteinssons imponerende debutroman og en rigtig pageturner.

Havhvepsen er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død!

En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker. En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet. 

Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center. Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har de rettet kikkerten mod den rette, eller har Dieter fundet sin overmand?

Samtidig kæmper Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg og et dødsfald i familien. I kulissen spøger både kærligheden og en tidligere kollega.

“Havhvepsen” er andet selvstændige bind i den anmelderroste serie om efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet.