Superlux - fordi vi elsker bøger
Danske og internationale toptitler
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Jajja fortæller

"Jajja fortæller" er en samling af de historier, Carolyne fik fortalt af sin farmor, når hun besøgte hende i bushen i Uganda. Historierne er skrevet ind i en fortælling om, hvordan Carolyne som barn oplevede tiden hos Jajja, sin farmor. Når det blev mørkt, rullede Jajja alle sine hjemmelavede sisalmåtter ud omkring bålet. Mørket trak os helt naturligt tættere på de dansende flammer og på hinanden. Så snart den røde sol forsvandt bag bjergene i horisonten, blev det koldt, og vi trak tæpper om os og satte os tæt sammen på måtterne. Det var en kunst at sidde der, stoppe tæppet helt ind under lårene, så måtten ikke kradsede den bare hud. Samtidig forsøgte jeg at have hænderne fri til at kunne klaske myggene, der svirrede og summede omkring os. Mørket skabte en mur af lyd omkring Jajjas hus. De store dyr og insekterne vågnede til live, når solen gik ned. Vi blev små og stille rundt om flammerne og under de hvide stjerner på den kulsorte himmel. Det var dagens bedste tidspunkt. Det var nu, Jajja ville fortælle sine historier. Carolyne Kaddu Rasmussen er født i 1970 i Uganda. Hun er opvokset i Kenya og flygtede i 1992 til Danmark. Hun er uddannet sygeplejerske med en cand.cur. i sygeplejevidenskab. Efterfølgende har hun taget flere kandidatuddannelser i blandt andet teologi, lederskab og pastoral omsorg. Udover at være forfatter er hun også foredragsholder og medejer af firmaet ”Kaddu Creations”, hvor hun fremstiller keramik, hækling og andre pyntegenstande. Hun har også deltaget i komedieserien “Sunday” og dokumentarserien “Helt Sort” sammen med sin søn, Melvin Kakooza. Hun har tidligere udgivet bogen ”Hovedet i himlen og fødderne på jorden”, hvori hun deler sin historie. Benjamin Abana er billedkunstner og portrætmaler. I 2019 vandt han Danmarks Radios tv-program Danmarks bedste portrætmaler med et portræt af Pilou Asbæk. I 2024 bad Danmarks Radio ham om at male den nye konge på selve dagen for tronskiftet. Abana er kendt for at kunne male portrætpersonens personlighed ind i sine billeder.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775675272
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 76
 • Udgivet:
 • 15. April 2024
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 215x265x0 mm.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 22. Juni 2024

Beskrivelse af Jajja fortæller

"Jajja fortæller" er en samling af de historier, Carolyne fik fortalt af sin farmor, når hun besøgte hende i bushen i Uganda. Historierne er skrevet ind i en fortælling om, hvordan Carolyne som barn oplevede tiden hos Jajja, sin farmor.

Når det blev mørkt, rullede Jajja alle sine hjemmelavede sisalmåtter ud omkring bålet. Mørket trak os helt naturligt tættere på de dansende flammer og på hinanden. Så snart den røde sol forsvandt bag bjergene i horisonten, blev det koldt, og vi trak tæpper om os og satte os tæt sammen på måtterne. Det var en kunst at sidde der, stoppe tæppet helt ind under lårene, så måtten ikke kradsede den bare hud. Samtidig forsøgte jeg at have hænderne fri til at kunne klaske myggene, der svirrede og summede omkring os. Mørket skabte en mur af lyd omkring Jajjas hus. De store dyr og insekterne vågnede til live, når solen gik ned. Vi blev små og stille rundt om flammerne og under de hvide stjerner på den kulsorte himmel. Det var dagens bedste tidspunkt. Det var nu, Jajja ville fortælle sine historier.

Carolyne Kaddu Rasmussen er født i 1970 i Uganda. Hun er opvokset i Kenya og flygtede i 1992 til Danmark. Hun er uddannet sygeplejerske med en cand.cur. i sygeplejevidenskab. Efterfølgende har hun taget flere kandidatuddannelser i blandt andet teologi, lederskab og pastoral omsorg. Udover at være forfatter er hun også foredragsholder og medejer af firmaet ”Kaddu Creations”, hvor hun fremstiller keramik, hækling og andre pyntegenstande. Hun har også deltaget i komedieserien “Sunday” og dokumentarserien “Helt Sort” sammen med sin søn, Melvin Kakooza. Hun har tidligere udgivet bogen ”Hovedet i himlen og fødderne på jorden”, hvori hun deler sin historie.

Benjamin Abana er billedkunstner og portrætmaler. I 2019 vandt han Danmarks Radios tv-program Danmarks bedste portrætmaler med et portræt af Pilou Asbæk. I 2024 bad Danmarks Radio ham om at male den nye konge på selve dagen for tronskiftet. Abana er kendt for at kunne male portrætpersonens personlighed ind i sine billeder.

Brugerbedømmelser af Jajja fortællerGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.